Rabló leszek, vagy ilyesmi...

Írta: Yaulk

Úgy határozol, hogy a harc itt nem hozhat számodra kielégítő eredményt, ezért inkább cselen töröd a fejed. Elhatározod, hogy megpróbálsz beszélni velük, beállni közéjük, hogy így ismerd meg gyengéiket, és így szerezd vissza - remélhetőleg harc nélkül - az öregasszony ellopott holmiját, amely egy kormos faládában pihen a rablók holmijai mellett. Magabiztos léptekkel elindulsz a táborhely közepe felé. A rablók először észre sem vesznek, aztán az egyikük mégis rád pillant, majd dülöngélve a fegyveréhez kap. Erre már a többiek is feleszmélnek, és láthatóan harcra készülnek.
- Hóha hó! Hátrább az agarakkal barátaim! - mondod továbbra is magabiztosan és terpeszbe állva, csípőre tett kézzel állsz meg a tábor közepén.
- A vezéreteket keresem. Beszédem van vele.
Ez a határozott fellépés láthatóan elgondolkodtatja az időközben kardot rántott, az alkoholtól kissé dülöngélő rablókat, ezért még nem rontanak rád, és lapos pillantásokat vetnek az egyik férfi felé, aki éppen a társaságukban lévő fehérszeméllyel cicázik.
- Aztán ki keresi? - kérdi a rablóvezér.
- A nevem Amotir - hazudod szemrebbenés nélkül. - Uskenában hallottam felőletek, és mivel éppen ráérek, gondoltam csatlakozom a kompániátokhoz.
- Aztán kitől hallottál rólunk? - kérdi a vezér, miközben közelebb lép hozzád.
- Attól a vén banyától, aki a minap kiraboltatok. - válaszolod.
A banya hallatán hangosan felröhögnek mindannyian.
- Jól megleckéztettük a vén banyát, ugye Regor?
A rablók erre bólogatnak, és egymás hátát lapogatják.
- No, akkor beállhatok közétek? - kérded megjátszott türelmetlenséggel.
A vezér egészen közel jön hozzád, és az arcodba bámul. Érzed a poshadt és rumszagú leheletét és nem kis erőfeszítésbe kerül, hogy ne légy rosszul tőle. Láthatóan vizsgálgat téged, de te rezzenéstelen arccal állod a tekintetét. Talán fél percig tarthat ez a farkasszemezés, mikor nagyot csap a válladra.
- Beállhatsz, Amotir komám...de ha nem úgy viselkedsz, ha nem teljesíted a parancsaimat, akkor Urguruk - és itt az óriásra mutat - úgy fog kettétörni, mint egy száraz gallyat a tűzhöz. Világos voltam?
- Mint a felkelő nap. - válaszolsz mosolyogva. Sikerült hát bejutnod a bandába.

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek