Megbízás - Girfftojás

Írta: Emphus

Lassan közelebb húzódsz a férfihoz, de mivel nem akarod, hogy egy mozdulattal, csöndben elnyisszantsák a torkod, ezért kartávolságnál nem mész közelebb, hiába int az öreg, hogy még-még. Mikor látja rajtad, hogy ennyi, és nem tovább, akkor sóhajtva bólint. Gyorsan, lopva körbenéz, hogy nem figyel-e senki, vagy nem hallgatóznak-e, és mivel nem, belekezd a dologba.
- Látom új vagy itt. - ténymegállapítás részéről, fel sem merül benne, hogy csak nem jártál még ebben az ivóban. - Ismered a Lassú Fatuskó nevű hajót és kapitányát? - érdeklődik tőled.
- Nem, még nem halottam róla. - válaszolod őszintén. Tényleg nem volt még dolgod ezzel a hajóval.
- Helyes - csillan fel szeme -, lenne egy megbízásom számodra. - Ismét körbekémlel, és megnyalja szája szélét. - A hajó a város melletti kikötőben van, fedélzetén három grifftojás. Ha elhozol nekem egyet, bőségesen megfizetlek. Előlegnek itt van egy ezüst, fogd! - nyújt feléd egy érmét.
Érdekes egy "küldetésnek" hangzik. Viszont a körülmények nem túl biztatóak. Miért pont téged választ ki a feladatra, egy idegent? Honnan tudhatod, hogy valóban ott vannak azok a grifftojások, és az egész nem egy nagy átverés, ahol te jársz pórul végül?

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek