Még pár perc időzés...

Írta: Morwon

Úgy látod a legjobbnak, ha még letolsz a torkodon egy korsó mézsört. Kifizeted a szerény 1 ezüstöt, majd leülsz meginni az italt. Már pont állnál fel, hogy ezúttal már tényleg elindulj, mikor egy láthatóan kétségbeesett öregasszony lép be az ivó ajtaján. Látszik szemében a félelem, miközben felméri a helyet, majd végül - nem meglepő módon, hiszen csak te és a kocsmáros vagytok bent - feléd indul el. Illedelmesen köszöntöd, mire az egyből belekezd a mondandójába. Dadogó hangjában ugyanaz a félelem tükröződik, mint az imént a szemében.
- Az e-e-erdőben... A-a város melletti erdőben... Ellopták mindenemet! - Dadogja az öreg. Eleinte nem igazán érted meg beszédét, de aztán rájössz, hogy bajban van és kimondatlanul is téged kért fel megmentőjének.
- Kérlek, segíts bátor harcos! - Hallatszik ezúttal már a kérdés is. Most, mintha dadogni is elfelejtett volna már. Rajtad áll: megsegíted az öreget vagy hagyod sorsára?

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek