Jó duma, rossz lekiismeret

Írta: GerincreVáglak

- Ő volt az! - mutatsz a matrózra, akinek "át akartad adni" a sellőt.
- Há... e... ööö... izé... én utánaugrottam!
- Akkor miért nem kaptad el? - vonja össze szemöldökét Roth. - Csupán egy nyomós érvet mondj, hogy miért ne ugrasszalak utána a vízbe is.
- Én... próbáltam elk... elkapni! Ő akadályozott meg benne! - rád mutat. - Igen, az ő hibája! - mindenki feléd fordul.
- Szóval, hogy is van ez? Rád bíztam a halacskát nem?! - rivall rád Roth.
- Hazudik! Megbabonázta a sellő, láttam! Megcsókolta, és azt mondta neki, hogy örök élvezetek várják majd őt, ha levezeti ezt a hajót a tenger mélyébe. El akar minket adni egy sellő szerelméért!
Mindenki felhördül. Nehéz a matrózélet, a tengeren nem teremnek asszonyok mindenfelé. Nem csoda hát, ha egy istenszépségű sellő bájaira féltékenyek lesznek a kiéhezett matrózok, ráadásul társuk még cserben is hagyta őket.
- HALÁL AZ ÁRULÓRA!
- TENGERBE VELE! - kiáltanak a feldühödött matrózok. - Tönkretette a szerencsénket, és még az életünket is eladta volna!
- Nehogy a tengerbe dobjátok, akkor találkozhat vele!
- Igaza van, kikötni! - és egyéb ehhez hasonló felkiáltásokat hallasz, mialatt a feldühödött tömeg megkötözi a szerencsétlen bűnbakot. A folytatásra inkább nem vagy kíváncsi.
"Egy sellő életét magasabbra becsülted, mint egy embertársadét. Remélem tisztában vagy azzal, hogy mit csináltál." - hallod meg egy férfi hangját fejedben. Hirtelen megfordulsz, és csak annyit látsz, hogy Feketevíz Pierce kabinjának ajtaja becsukódik. "Ő biztosan tudja az igazat" - gondolod.
Bambulásodból egy kellemetlen érzés riaszt fel. Arrébb nézel, és a kapitány szúrós tekintetét találod a tömeg túloldaláról. Társaidat ugyan megtéveszthetted, de vannak akiket nem könnyű átverni. Csak remélheted, hogy legalább a sellő tudja, hogy csak a te jóindulatodnak köszönheti szabadságát és feltehetőleg életét is, és megpróbálja majd meghálálni.
Ezt az esetet megúsztad, csupán majd este kell valamivel nehezebb szívvel elaludnod.

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek