Halszagú szerencse

Írta: BuBu

Közelebb mész a tömeghez, hogy jobban lásd mi történik ott.
Az izgatott matrózokon átfurakodva sikerül az első sorba küzdened magad. Innen már jól látod a felbolydulás okát.
Roth - a fedélzetmester - egy nagy zsákból éppen egy sellőt borít ki a fedélzetre.
Ez szinte hihetetlen! Soha nem gondoltad volna, hogy valaha is látsz egy ilyen csodás lényt! Rengeteg legendát hallottál ezen lények képességéről, mellyel jó szerencsét adnak az arra érdemes tengerjáróknak. Igaz, még senki emberfiával nem találkoztál, aki a saját szemével látott volna egyet is, és hát a legendák gyakran túloznak.
Miközben a többi matrózzal együtt csodálkozol a teremtményen, Roth hangosan elkezdi ecsetelni a történteket:

- Éppen a kötélzetet ellenőriztem, mikor valami furcsát láttam...

Idáig jut a történetben, amikor a sellő hirtelen a hajó széle felé vetődik - lévén az nincs túl messze -, de mivel szegény nem a szárazföldön való mozgásra lett teremtve Roth gyorsan elkapja, és durván, a hajánál fogva rángatja egy kissé visszább.

- Hova-hova szerencsehozó halacskánk? Még be sem fejeztem meghitt találkozásunk történetét!

A matrózok többsége - Rothal az élen - hangosan felröhög a "jó viccen", majd a fedélzetmester egyszerűen odalöki a legközelebbi szájtátinak, aki történetesen te vagy.

- Fogd csak meg nekem amíg befejezem ezt az érdekes mesét! Aztán jó szorosan tartsd hallod? Mert ha elszökik a szerencsénk azt rajtad verem ám le, DE NAGYON!

Tekintetéből kiolvasod, hogy ez bizony komoly fenyegetés a részéről.

- Naszóval ott tartottam, hogy éppen a hajó bal oldalánál...

Roth szavai elhalkulnak a számodra, mert minden figyelmedet a kezeid közt tartott tünemény köti le. Nem csak egyszerűen egy ember-hal keveréket látsz benne, hanem még valami mást is, amit nehezen tudnál megfogalmazni. Bár lilulásnak indult foltok éktelenítik tündéri arcát és testét - Rothnak köszönhetően -, mégis árad belőle valami megfoghatatlan misztikum. Olyasvalami, ami csakis egy természetfeletti lény sajátja lehet. Talán a legendák mégis igazak?
A sellő halkan pityeregni kezd, miközben azon gondolkodsz, mitévő legyél.

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek