Feljelentés

Írta: Pratima

Bár már vacogsz, mégis úgy döntesz, hogy a rablók nem úszhatják meg bűntetés nélkül. Odamész hát az őrhöz. Kissé furcsán néz rád, hogy mit akarsz, talán koldusnak néz, és nem érti, hogy mersz pont nála próbálkozni. Amikor azonban elmondod, hogyan jártál, és részletesen leírod neki a rablókat, akkor gondterhelten bólogatni kezd.
-Igen már kaptunk róluk bejelentést, de ilyen pontos leírásunk még nem volt a bandáról, és a táborhelyükről sem sejtettük hol lehet. A banda tagjaira, különösen a vezérükre vérdíjat tűztek ki. Ha meg tudnád mutatni, merre van a tanyájuk, akkor végre elkaphatnánk őket.
Ezután elvezet a feletteséhez, aki egy térképet ad a város környékéről, hogy rajzold be rajta, merre láttad a rablókat, és hol volt a tanyájuk.
-Köszönjük a segítséget.- mondja a parancsnok. -Sajnos manapság nem sokan törődnek vele, hogy jelentsék, ha ilyen gazfickókat látnak, és ez bizony a mi munkánkat nagyban megnehezíti. Hála neked, most összeszervezhetek egy csapatot, és elkaphatjuk ezt a bandát. Már rég óta megkeserítették az utazók és kereskedők életét a városunk körül. Ha sikerrel járunk és még a közelben vagy, akkor megkapod a nyomravezetői díjat. Ha nincs sürgős dolgod szállj meg ma estére a fogadóban, fizetem a szállásod.
Hálásan elfogadod az ajánlatot, és ezek után szívből reméled, hogy sikerrel járnak (igaz érzésed nem teljesen önzetlen.) Miután kivettél egy szobát, az ablakból még látod, ahogy egy alaposan felfegyverkezett csapat útnak indul az általad megadott irányba. Úgy döntesz hamar aludni térsz, de még sokáig forgolódsz, míg végül sikerül elaludnod.
Másnap korán felébredsz. Az éjjeliszekrényen lévő tálba vizet öntesz a kancsóból és megmosakszol. Épp végzel a felöltözéssel, amikor hangokat hallasz. Kinézel az ablakon, és meglátod a visszatérő csapatot. Néhányan bizony súlyosabban megsérültek, de a úgy látod, hogy a banda nagy részét megkötözve hozzák magukkal.
Lemész a földszintre, hogy értesülj a részletekről. Az egyik őr hamarosan be is lép, és mikor meglát, hozzád lép.
-A kapitány hívat téged.
Követed az őrt, és a tgnapi szobában kötsz ki. Kis idő múlva belép a kapitány is.
-Végre elkaptuk őket -mondja. -Az óriás nem akarta megadni magát, kénytelenek voltunk megölni, és a nyavalyás vezérüknek sikerült meglógnia, de a többit vasra vertük. Egy ideig a vezérük sem fog gondot okozni a környéken a bandája nélkül. Mivel te segítettél, hogy végre a nyomokru akadjunk ez téged illet-mondja, és átnyújt egy erszényt. -A nyomravezetői díj. Még egyszer köszönöm, és maradj ilyen példás jó polgára királyunknak.
Megköszönöd a jutalamat és boldogan távozol.


Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek