Feketevíz Pierce

Írta: Pisti

Már nincs sok szabadidőd, ezt is inkább arra fordítod, hogy beköltözz a legénységi szállásra. Valójában ez egy nagy terem, tele priccsekkel, amiket piszkos függönyök választanak el egymástól. Úgy fest, hogy itt ha nem akarod, hogy valamidet ellopják, akkor csak kardoddal a kezedben aludhatsz.
Nincs sok időd nézelődni. Egy fiatal fiú rohan le a lépcsőn és kiáltja el magát vékony, szinte lányos hangján.
- A kapitány hívat mindenkit! - aztán felrohan.
Te követted, minden matróz ott áll Tim kapitány előtt, aki mellett egy magas férfi áll. Vörösesbarna nadrágot és tunikát visel, hátul aranyszegélyű, vörös bőrköpeny lóg. Hosszú, fekete haját hátul összefonva hordja, ugyanilyen színű szakállát hegyesre nyírta. Nemesi vonásain fancsali arckifejezés jelenik meg, ahogy végigfuttatja rajtatok tekintetét.
- Jó, a célnak megfelelnek. Remélem olyan kipróbáltak, ahogy te állítod - veti oda a kapitánynak.
- Ó, Pierce. Attól, hogy egy egész szép birtokot fogsz örökölni, még nem kellene már olyan kényesnek lenned mint egy nemes úr.
- Kifoglak végeztetni az arcátlanságodért - felelte a férfi, de a szavaiból kihallatszott, hogy tréfált. - Akkor essünk is neki.
Előrelépett, és elmosolyodott.
- A nevem Feketevíz Pierce! - mondta fennhangon. - Eme vállalkozás vezetője! Az úticélunk pedig Seamos távoli szigete! Gondolom sokaknak nem kell bemutatni. Hatalmas, szörnyekkel teli dzsungel, kegyetlen majomemberek, drágakőből és aranyból épült templomok. Jó, akik az előző két lehetőségtől megijedtek, ahogy látom a harmadiktól már mosolyognak és gondolatban a kincseket latolgatják. Ha esetleg útba fog esni, akkor szabadon fosztogathattok, amennyi jónak esik! A célunk nem ez viszont. - Megtörölte hőségtől izzadt homlokát egy selyemzsebkendővel. - E hétnek végén ünnepséget szervezek apósom családja tiszteletére, és ennek része az állatviadal is. Igen, fenevadakat akarok beszerezni, de köztük egy igencsak veszélyes és ritka szörnyet. Egy küklidont, ami a szigeten bujkál.
A matrózok között izgatott sustorgás hallatszik, még a "küklidon" szó említésére is. Te is tudod, hogy ezek a hatalmas és kegyetlen lények sokszor fosztogatták Endynia partjait évszázadokkal ezelőtt, míg nem a tartomány legnagyobb hősei össze nem fogtak és a Pyrosz tavi csatában meg nem ölték az összes ilyen kalózt. A kisebb városnyi méretű galleonjaikat el foglalták, és hadizsákmányként egy helyre vontatva megalapították Gallen városát.
Ezt, és azt a tényt is érdemes volt tudni a küklidonokról, hogy a városaik, amik ha nem is voltak aranyból, de rengeteg olyan kincset, amit akár idegen földről is raboltak. Ezért volt a kincsvadászok és a meggazdagodásra vágyók legkedvesebb célpontja ez a sziget.
- Mindenki megtarthatja, amit talál. Aki túléli, az bizony gazdag lesz.
A matrózok ezt akarták hallani. Mikor Tim kapitány elbődült egyszerre indultak meg, hogy útra kész állapotba hozzák a hajót, ahogy te is. A Lassú Fatuskó nem egészen fél óra múlva útra készen fut ki, és indul meg a távoli Seamos szigete felé.


Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek