Bemutatkozás

Írta: Morwon Terold

- Örvendek! - Nyújtja kezét, majd belecsapsz és fellélegzel, örülve, hogy nem vette észre a kis hazugságot. Egy kicsit gyanúsnak tartod ezt az alakot, de lehet csak mert olyan más, mint a legénység többi tagja.
Éppen kezdene bele a valószínűleg hosszúra nyúló mondandójába, mikor hangos kiáltás üti meg füledet odakintről.
- Hajó! Hajó a láthatáron! - Hallatszik a rekedt hang az egyik árbocból. Mindketten kiléptek az étkezőből, hogy a fedélzetre érhessetek és onnan figyeljétek az eseményeket. Először csak a nyugtalanság hallatszik - mindenki próbál valami jó kilátású helyet találni, de ekkor az árbocban álló távcsöves félelemmel teli hangon süvíti bele a levegőbe.
- Kalózok! Egy kalózhajó a láthatáron! - A fenti nem téved, hamarosan szabad szemmel is jól láthatóvá válik a fekete alapon nyugvó koponya és lábszárcsontok. Kitérni/ megfordulni már nincs idő, a másik hajó egyre csak közeledik. Mindenki fegyvert ránt, majd egészen közel érnek egymáshoz a tengerszelők... Lassan telnek a másodpercek, mintha egy lassított felvételt néznél. Aztán a másik hajóról kötelek segítségével ordítva, pengéiket csattogtatva rontanak rátok. Egy közel két méteres melák épp a te újdonsült barátodra, Jimre támad, ki láthatóan először lát komolyabb csatát, így csak izzadva tartja maga elé a pengét. Persze téged sem hagynak tétlenül, két kisebb fajta ember fut feléd, kezükben egy-egy ívelt kalóz szablya.

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek