A nagy utazás - indulás

Írta: Emphus

Megköszönöd a férfi segítségét, majd visszaindulsz a városba, hogy beszerezz némi élelmet. Szerencsére a piac elég olcsó ilyen tekintetben. Sózott húst, kemény sajtot, és még némi almát is sikerül vásárolnod összesen egy ezüstből, ami ritka jó ár. Elpakolod őket egy batyuba, majd azt a válladra veszed. Még egyszer körbenézel a városban. Nem vagy itt régóta, de hiányozni fog picit a hely. Miután összepakoltál, és lélekben is felkészültél, elhagyod a városkapun keresztül a várost. Északnak indulsz, az erdőségen át.

Alig telik bele egy fertályóra, mire egy kunyhót találsz az erdőben. Elég düledező, szedett-vedett. Körülnézel, de itt kint nem látsz semmit, bár lábnyomok vannak. És van köztük pár elég nagy is, ilyen lábméretet talán még nem is láttál.

A földön több dolgot is észreveszel. Dulakodás folyhatott itt. Ekkor zokogó hang üti meg a füled. Arra fordulsz, egy-két fa mögött egy öreg nőt találsz. Odalépsz hozzá, megkérded, mi történt.
- Elvették mindenem. - meséli sírva. Elmondja, hogy egy rablóbanda csapott rajta itt az erdőben, mert körülnézett a háznál, mert kíváncsi volt. Talán segíthetnél neki azzal, hogy visszaszerzed azt, amit elvettek tőle. Megtudod, hogy a kunyhó a rablóké.

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek