A cella

Írta: LordVader

- Rendben - mondod az őrkapitánynak, és a késed a földre helyezed. Mivel körbe vagy véve, az őrök magabiztosak, de ugrásra késznek tűnnek. A kapitány felveszi a kést, de azért figyel, rutinos már, nem először látott ilyet.
- Mi történt? - kérdezi, bár tudod, hogy már mindennel tisztában lehet, csak el kell játszania a korrektet. Te egy idegen vagy, és ki tudja, hogy az ő emberei voltak-e, vagy sem? Sok lehetőséged nincs, így muszáj lesz beszélned.
- Azok ott kártyázni hívtak, de csaltak. Amikor ezt észrevettem és el akartam menni rám támadtak. Nem volt szerencséjük - megvonod a vállaid, kissé magabiztosabban mint kellene - a közönségből sokan elismerően pillantanak feléd. De vannak akik csak bámészkodnak, sőt, néhányan el is mennek. Vége a műsornak, nekik meg dolguk van.
- Bevisszük - int az embereinek, akik hátrakötik a kezed, majd elteszik a fegyvereid és körbeállnak. Az őrkapitány elvezet a városon keresztül a fogdáig. Az út egészen gyors, a fogda közel van a kikötőhöz, néhány utcán keresztül mentek csak, mire odaértek. Levisznek a pincébe és a leghátsó cellába zárnak el. A többi hasonló helyiségben csak néhány rabot láttál, nagyjából egy féltucatnyian lehetnek rajtad kívül.
Pár napig bent tartanak, bár adnak enni. Egy őr mindig bevág a kis lyukon keresztül neked valami ételt, ami épp hogy elég, hogy ne haljál éhen és szomjan.
A harmadik nap egy őr érkezik hozzád.
- Látogatója van, fogadja?

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek