A Settenkedő Róka kereskedőhajó

Írta: Emphus

Annyi időt eltöltesz a megfelelő hajó keresgélésével, hogy közben lemegy a nap, így a korábbi alkonyat átvált lassan éjszakába. Több kapitánnyal is beszélsz, főleg a nagyobb, többárbocos hajókat célzod meg, de mindegyikük elutasít, mondván, ők arra nem mennek. Mint az kiderül számodra, a kereskedőhajók többsége csak idáig hoz árukat, nem mennek mélyebbre a tartományba. Ekkor lépsz az utolsó nagy hajó pallója mellett álló kapitányhoz. A hajó oldalán a "Settenkedő Róka" név díszeleg. A kicsit pocakos, borostás, idősödő férfi kérdőn néz rád. Megérdeklődöd, hogy ők merre tartanak, és meglepetésedre, ők a tartomány belseje felé veszi az irányt, és szívesen lát új kalandozókat a fedélzeten. Hozat is neked egy kis rumot, miközben te megérdeklődöd, hogy miért van az, hogy minden hajóra olyan sürgősen pakolnak, de itt ekkora a nyugalom?
- Mi a tartományon belül hajózunk. Sokat fizetnek a kereskedőknek, akik hajlandóak oda elvinni némi árut. - kacsint. Így már egyértelmű a dolog, a többi hajó legénysége számára ez a veszélyes hely, viszont a Settenkedő Róka legénységének épp, hogy ez a nyugodt, békés vidék.
- Nos, ha úgy döntesz, hogy velünk tartasz, akkor viszont dolgoznod kell. Kapsz szállást a fedélzeten, viszont ma este kezdheted is megtanulni, hogy mit is kell tenned a fedélzeten. - jelenti ki szigorúan, az arcod fürkészve. Most még meggondolhatod magad, de sokáig nincs időd agyalni, mert a hajó a holnap első fényénél kifut.

Ahhoz, hogy lásd a cselekvési lehetőségeket, játszani tudj, illetve időrendi sorrendben lásd az egyes történetrészeket, kérünk, hogy regisztrálj és jelentkezz be a weboldalra!

Adatvédelmi nyilatkozat | Felhasználói feltételek